Botoks

botoks_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Pytanie o botox

Tytuł:Pytanie o botox
Autor:Klaudia
15.2.2011, 13:35
Witam! Bardzo chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat zabiegu jakim jest wstrzykiwanie Botoxu. Czy któraś z Pań zrobiła sobie taki zabieg? Czy na prawdę jest warto? Czy poprawa jest zauważalna od razu? I podstawowe pytanie czy jest on bardzo bolesny? Pozdrawiam

Autor:Vanessa
15.2.2011, 15:28
Ja osobiście sobie takiego zabiegu nie robiłam ale moja znajoma tak. Efekt jest bardzo ładny, żadnego "nadęcia", "paraliżu" itp.Ogólnie na nic nie narzekała tylko nie mogła wyjść z zachwytu jak się przejrzała po zabiegu w lusterku :D

Autor:krzysiek
16.2.2011, 08:45
Wstrzykiwanie botoxu nie boli. Ta igiełka jest dość płytko wbijana pod skórę wiec czuje się jedynie drobniutkie ukłucia. Ja jestem bardzo zadowolony, bo twarz widocznie odmłodniała. Ogólnie uważam, że warto było wykonać ten zabieg.

Autor:
16.2.2011, 12:15
po zabiegu troszke bolało mnie i wtedy zazyłam Pyralginę i mi pomoglo polecam

Autor:anka
17.2.2011, 09:21
Ja też po zabiegu odczuwałam lekki ból, który trochę mi przeszkadzał i tak jak moja przedmówczyni wzięłam też pyralginę i pomogła od razu mogłam bardziej cieszyć się z efektów zabiegu :D

Autor:nadia
17.2.2011, 13:28
zgadzam sie tez bralam pyralgine po zabiegu i pomogla mi

Autor:kasia
14.5.2011, 10:35
czy ktos cierpial po botoksie jak ja na jelita? odczuwam okrutny dyskomfort, bole brzucha, czy otov mogl zatruc jelta?

Autor:małgosia
2.6.2011, 17:31
wczoraj miałam zabieg pierwszy raz botoksem. Dzisiaj czyje silny ból brzucha i trochę sie niepokoję.

Autor:do Małgosi
12.6.2011, 20:11
Miałam tak samo od momentu wstrzykniecia botoksu, tzn dzien po, przez dwa miesiace męczyłam sie z bólami brzucha. mialam gastrsokopie i kolonoskopie. wszystko wyszlo ok, ale brzuch bolal. Od tygodnia czuje ulge i czuje ze zyje podaje maila jak masz pytania napisz cudlinka@xxx

Autor:do Małgosi
12.6.2011, 20:12
jeszcze raz moj mail cudlinka@xxx

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

botoks_ciekawostki

Ciekawostki

Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.

Czy wiesz, że...

Cellulit można uznać za defekt kosmetyczny „naszych czasów”. Oznacza to, iż jego powstawaniu służą nawyki, które w dzisiejszym świecie są dość powszechne, takie jak zła dieta, brak ruchu, skłonność do nadwagi. Cellulit oraz inne defekty skórne bardzo często uznaje się za choroby cywilizacyjne. On sam dotyczy bardzo dużej liczby osób, zwłaszcza kobiet, niezależnie od wieku czy masy ciała.

Polecamy

Mikrodermabrazja
Mikrodermabrazja to zabieg mający na celu poprawienie funkcjonowania i wyglądu skóry człowieka, a także uporanie się ze specyficznymi problemami skórnymi poprzez mechaniczne ścieranie warstw naskórka. Odbywa się to łagodnie, etapami – warstwa po warstwie. Do usuwania naskórka w ten sposób używa się specjalnie zaprojektowanego urządzenia wyposażonego w głowicę ścierającą.

Archiwum

W roku 2011 lekiem najchętniej polecanym przez farmaceutów została Pyralgina produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Dostępna ona jest pod postacią tabletek i saszetek z granulatem rozpuszczanym w wodzie, który pozwala na szybsze wchłanianie substancji przez organizm. Lek jest dostępny bez recepty. Skład Pyralginy to metamizol w dawce 500 mg. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym.