| Tytuł: | Botoks...kiedy zacząć? |
| Autor: | Zmartwiona 31.8.2010, 13:25 |
| Pomimo tego, że mam dopiero 23 lata na mojej twarzy pojawia się coraz więcej zmarszczek mimicznych. Możliwe, że ma to związek z tym, że podczas wakacji zwykle dużo się opalam, a może po prostu mam tendencję do silniejszych zmarszczek mimicznych niż większość moich koleżanek. Poważnie zastanawiam się nad zastosowaniem botoksu... Czy ktoś miał okazję skorzystać z podobnego zabiegu? Czy mam się przygotować na bardzo bolesny zabieg, czy efekt wart jest poświęcenia...? | |
| Autor: | jaaa 1.2.2012, 19:26 |
| nie psuj tym świństwem urody :P | |
| Autor: | Anka 13.4.2012, 12:21 |
| Najlepiej przejdź się do specjalisty i zadaj jemu takie pytania. W wiekszosci przypadkow mozliwe jest znieczulenie, takze mnie w ogole nie bolalo, z efektu tez jestem bardzo zadowolona. Ale tak jak mowilam najlepiej przejdz sie do specjalisty, jak jestes z Wrocławia to polecam Ci dr Kulczycka z gabinetu medycynu estetycznej przy Legnickiej i podejmijcie razem dezycje jaki zabieg bylby dla Ciebie najlepszy :) | |
Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.
Cellulit można uznać za defekt kosmetyczny „naszych czasów”. Oznacza to, iż jego powstawaniu służą nawyki, które w dzisiejszym świecie są dość powszechne, takie jak zła dieta, brak ruchu, skłonność do nadwagi. Cellulit oraz inne defekty skórne bardzo często uznaje się za choroby cywilizacyjne. On sam dotyczy bardzo dużej liczby osób, zwłaszcza kobiet, niezależnie od wieku czy masy ciała.
Mikrodermabrazja
Mikrodermabrazja to zabieg mający na celu poprawienie funkcjonowania i wyglądu skóry człowieka, a także uporanie się ze specyficznymi problemami skórnymi poprzez mechaniczne ścieranie warstw naskórka. Odbywa się to łagodnie, etapami – warstwa po warstwie. Do usuwania naskórka w ten sposób używa się specjalnie zaprojektowanego urządzenia wyposażonego w głowicę ścierającą.