Botoks

botoks_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Pytanie

Tytuł:Pytanie
Autor:Dusia
13.7.2010, 08:26
Proszę o informację na temat zabiegu - wstrzyknięcia botoksu w tzw. \"lwie spojrzenie\" - poprzeczne zmarszczki na czole. Mam 29 lat i głębokie bruzdy na czole, które pamiętam już z dzieciństwa (mrużenie oczu). Przede wszystkim interesuje mnie czy są jakieś przeciwskazania (oprócz ciązy i złego stanu zdrowia) do wykanania zabiegu, oraz czy moga wystąpić jakieś powikłania? Jeśli na koniec mogłabym prosic o polecenia gabinetu w Warszawie, byłabym bardzo wczięczna.

Tytuł:Pytanie
Autor:Grazia
8.6.2011, 20:34
Ja wstrzykiwałam sobie botox w lwią zmarszczke efekt jest zaraz po kilku dniach zmarszczki robia sie o wiele płytsze, ale jescze lepszy efekt byłby wtedy zeby najpierw ja wypełnić kwasem hialuronowym a potem wstrzyknąc botox bo on paralizuje mięsień i sie nie marszczysz ja robiłam sobie u mnie w mieście, przyjeżdza pani doktor z radomia koszt botoxu 600zł kwas 700zł, ale można zrobic sam botox i tez jest efekt

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

botoks_ciekawostki

Ciekawostki

Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.

Czy wiesz, że...

Cellulit można uznać za defekt kosmetyczny „naszych czasów”. Oznacza to, iż jego powstawaniu służą nawyki, które w dzisiejszym świecie są dość powszechne, takie jak zła dieta, brak ruchu, skłonność do nadwagi. Cellulit oraz inne defekty skórne bardzo często uznaje się za choroby cywilizacyjne. On sam dotyczy bardzo dużej liczby osób, zwłaszcza kobiet, niezależnie od wieku czy masy ciała.

Polecamy

Mikrodermabrazja
Mikrodermabrazja to zabieg mający na celu poprawienie funkcjonowania i wyglądu skóry człowieka, a także uporanie się ze specyficznymi problemami skórnymi poprzez mechaniczne ścieranie warstw naskórka. Odbywa się to łagodnie, etapami – warstwa po warstwie. Do usuwania naskórka w ten sposób używa się specjalnie zaprojektowanego urządzenia wyposażonego w głowicę ścierającą.

Archiwum

W roku 2011 lekiem najchętniej polecanym przez farmaceutów została Pyralgina produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Dostępna ona jest pod postacią tabletek i saszetek z granulatem rozpuszczanym w wodzie, który pozwala na szybsze wchłanianie substancji przez organizm. Lek jest dostępny bez recepty. Skład Pyralginy to metamizol w dawce 500 mg. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym.